Etiketter

söndag 5 februari 2017

Veckobrev V.5

Månad två/februari/

Hej alla!
Nu har det gått 40 dagar sedan jul och plötsligt var det kyndelsmässodagen !! Ja, vi rabblar veckodagar,månader, och årstider. Vad är vad, likheter ,mängd och skillnader. Vi sjunger vecko, månads och årstidssånger. Hur många dagar är det på ett år tro? Hur många är våra veckodagar? Vad är skillnaden på våra årstider?

I måndags så hade granen letat upp bokstaven B,b som blev veckans bokstav att arbeta med. 
 

På tisdagen arbetade vi med årstiderna. Vi var uppdelade i fyra grupper som arbetade med varsin årstid. Det blev fyra fina kollage som vi satt upp på vår vägg.
Efter det gick vi ner på ängen och lekte " under hökens vingar kom" och "hur mycket är klockan"

 

På onsdagen och halva torsdagen var det dax att lära oss om vad är en "mening"  Barnen var mycket kloka och lärde sig att en mening är ord på ord och sist en prick, nu en mening vi  fick. Barnen fick "bygga" egna meningar och komma på vilket ord som kommer först och vilket ord som kommer sist i meningen. Vi läste en bit i en bok och lyssnade efter vad punkten( pricken)  skulle vara. Det passar bra med en punkt när man måste andas och ta en liten paus i läsandet. Detta hördes bra . Onsdag andra halvan,  läste vi Snick och Snack i Kungaskogen som  denna gång handlade om när Bitis blir ledsen. Vi pratade om och diskuterade varför hon blev ledsen och hur det kändes för Bitis. Vi sjung sången " Ingen vill leka med mig".
 


 

Vi lekte en ny lek som Heter " vad är fel" ? En lek som handlar om koncentration och uppmärksamhet. Barnen tyckte mycket om den. Efter leken hade vi bokstavsbingo. Barnen arbetade i par och blir mer och mer säkra på bokstäverna.

I fredags så började vi prata om tid och klockan. Vad är tid och varför är det bra att kunna klockan. Barnen hade många kloka svar och visste mycket om det här. Vi kommer att fortsätta med att jobba med klockan under några veckor till. Börja gärna att utmana barnen om både klocka , tid och vad en mening är hemma. Även att ljuda och arbeta med hur bokstäverna ser ut.

 
 
 

Som vanligt en härlig och lärorik vecka, och eftersom jag varit sjuk och hemma i två veckor så kände jag mig mycket välkommen av barnen i tisdags! Det gläder mig mycket. 

NÄSTA VECKA PÅ TORSDAGEN DEN 9/2 ÅKER VI TILL SJÖAREMOSSEN. DÅ SKA BARNEN HA MED EN MATSÄCK , HJÄLM OCH SKRIDSKOR!
VI VORE MYCKET TACKSAMMA OM DET FÖLJER MED NÅGRA FÖRÄLDRAR !!
Barnen och vi åker buss kl: 09.30 och hem 12.30
Ev föräldrar tar sig dit och hem själva. Säg till oss snarast så vi vet.
Om det är någon som vet om att de inte har skridskor så säg till oss snarast, brukar kunna lösa sig med andra barn som kanske har fler.

Ha en trevlig och skön helg!
Linda, Anita och Eva-Lis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar