Etiketter

fredag 25 november 2016

Veckobrev 47. Klass FC

Måndagen bjöd som vanligt på veckans bokstavs bokstav som var Ö. En lite klurig bokstav märkte vi när vi skulle komma på ord som började på Ö. Men nu vet vi världens kortaste ord. Ö. 😀 Vi arbetade på olika sätt och barnen visar att de blivit väldigt intresserade av att stava ord. 
 

Tisdagen blev lite speciell då vi gick på bio tillsammans. En härlig promenad ner till Capitol där vi fikade och tittade på Alfons Åberg. Vi tog bussen tillbaka till skolan. 

Onsdag startade klassen med Anita då Eva-lis och Linda var på stora skolan för att hälsa på de elever som nu går i 1:an. Barnen tillverkade kulor och hjärtan till vår gran som vi ska sätta upp. De fick använda sin kreativitet till att själva bestämma design. Det blir en vacker gran!
Sedan var det dags för värdegrundsarbete där vi samtalade om hur en bra vän är. Tillsammans gjorde vi en kompissol som sitter i hallen. Sista arbetspasset delade vi oss i två grupper där den ena gruppen målade en saga och den andra gruppen gjorde mappar för att kunna samla ihop alla fina konstverk vi gör.
Under hela dagen hade vi Esters mamma på besök! Härligt!!


På torsdagen jobbade vi vidare med bokstaven Ö. Vi stavade ord och letade ord med ö i ur en text. 
Kerstin som också jobbade i klassen denna dag berättade om Ödlan och om hur den kommer undan sina fiender. Fråga gärna barnen. 
Vi hade en härlig dag som avslutades med fri lek. 

Fredagen är vår matematikdag och idag hade vi besök av Märtas pappa som fick visa sina mattekunskaper. Kul!! Vi bekantar oss med siffrorna 1-6 på olika sätt och barnen är så flitiga.
På danstopp fick vi frdagsfeeling och rockade loss ordentligt. I varje paus berättade Linda hur många kroppsdelar som fick vara kvar i golvet.
Vi jobbade med stenciler och spelade mattespel. 
 
 
 
 

# Har ni ännu inte skickat med en liten glasburk så gör gärna det! 

Trevlig helg alla!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar