Etiketter

tisdag 27 september 2016

Fritidsbloggen-September 2016

Hej!

September har levererat underbart väder, vilket gjort att vi varit ute mest hela tiden på fritids.
Barnen börjar lära känna varandra och söker kompisar utanför sin "comfortzone" vilket känns jättebra. Lekarna flyter på fint och nya intressen som te x hoppa hage, twist och hopprep är spännande. 

Vi har kommit igång med de fasta aktiviteterna som återkommer varje vecka. Vid fritidsingången finns det lappar där det står hur vi delat in barnen på fritids i 3 olika grupper (röd, grön och lila) samt i 4grupper (asp, björk, ek och lönn).

Fritidsgympan på måndagar, här fokuserar vi just nu på gemenskap och tillit. Vi har även testat på lite enkla yogaställningarna där vi stretchar, andas och slappnar av (lila gruppen fick börja och de har nu kört 2 ggr), fro m v 39 är det röd grupp och därefter grön).

Matteklubben på tisdagar har grupp björk fått börja (3: e gg av 4), här lär sig barnen på ett enkelt och lekfullt sätt både traditionella samt nya spel som utvecklar det matematiska tänkandet.

Ekgruppen har nu haft språkutveckling (3 ggr av 4) där de med hjälp av "sagotärningar" tillsammans skapar en helt egen sagobok. Tanken här att jobba vidare/vidareutveckla boken även under VT-17. 

Skogsbesök gör vi på torsdagar, sist gick vi upp till dammen (uttorkad för tillfället, ypperligt tillfälle att prata om naturvetenskap som kretsloppet och väder). Vi lekte lekar, sedan fick barnen fritt utforska området med luppburkar. Det samlades insekter hej vilt och de studerade dem i närbild.

Fredagar har vi lite fria aktiviteter, någon gång blir det film, quiz eller Ipads. En gång i månaden har vi fritidsmöte om diverse saker som skall informeras och diskuteras, här får de även rösta vilken aktivitet de vill ha 1 fredag i månaden.

Vi ses igen i oktober

Sylvia & Anita

 
                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar